كشري محلات في المنزل اولا السلام عليكم ورحمة الله وبركاته\ احب اقدم لكم كشري زي اللي في المحل بالظبط \ الحمدلله وصلت له بعد طول بحث ونتائج\عملت لجنة تقصي حقائق \ لما كنت بروح محل كشري كنت باراقب العمال\ وانظر في الطبق لاتعرف علي المكونات\ والله بجد \المهم وصلتله \والحمدلله مع النفس في الاكل بشهادة الشهود\انه زي المحلات واحلي\ يارب يعجبكم بعد كل هذه المقدمة وتجربوه وتقولولي\ المقادير\كيس مكرونة صغيرة وكيس اسباكيتي كسري العيدان علي 4اجزاءاو 3 يعني بتكون قصيرة\لو الكمية هتكون كبيرة اقسميها وخليها مرة تانية\2كوب عدس بجبة \ 2كوب عدس اصفر\2 كوب ارز مصري\نصف كوب شعرية\كوب حمص شامي\ 4بصلات مقطعة حلقات\ثوم مفروم كتيير \شطة حراقة بودرة\2 ليمون كبار\تمن كوب خل\كمون و فلفل اسود وملح\4ملاعق صلصة طماطم\ كيلو طماطم مقشرة واعصريها او اعصريها بقشرها وصفيها\كوب زيت دوار شمس\معلش المقادير كتييييييييييير لكن لو دخلتي محل كشري هتلاقي كل المكونات دي في الطبق\نييجي للطريقة\اولا وقبل كل شيء حطي ماء سلق المكرونة مع اضافة ملح وزيت\ثانيا حمري حلقات البصل في كوب الزيت علي جزئيين يعني اقسمي البصل وحمري كل قسم لوحده وضيفي قليل من الملح علشان القرمشة\طلعيه في مصفاه كبيرة وافردية فيها وحطيه في الهواءبعيد عن البوتاجاز\ثالثا اقسمي الزيت المتبقي من البصل ال3اقسام\هاتي نصف الثوم و شوحيه في ثلث الزي\يا دوب يدبل وضيفي اليه الطماطم مع الصلصةوحطي ملح وفلفل وكمون واتركيها تستوي لما تستوي زوديها ماء وتغلي وتكون جاهزة\العدس حطيه يتسلق لوحدة ابو جبة لوحده \والاصفر لوحده\ والحمص لوحدهلكن يكون الحمص منقوع في ماء ليلة كاملة او لو يوجد حلةبلاش نقع\قرب الاستواء للعدسين والحمص ضيفي ملح وقسمي عليهم ثلث زيت بالتساوي\اما الارز حمري الشعرية في الجزء الياقي من الزيت واغسليالارز وضيفيه وسويه عادي واذا حبيتي بدل ما تسقيه ماء اسقيه بماءسلق العدس\لكن كده بيكون تقيل وبرضه في المحلات بتلاقي الارز بالشعرية مسقي بماء\لما يستوي الارز يفضل غرفه فطبق منفصل لكي يبرد علشان الكشري يبقي مفلفل \نيجي للدقة هاتي تمن كوب الخل واعصري عليه الليمون وضيفي الثوم الباقي وملح وفلفل وكمون و زيدي الكوب الي اخره ماء ولا يعرض للنار كده خلصت الدقة وتضاف عند الاكل حسب الرغبة\اما الشطة هاتي ملقتين من الشطة البودرة وضعي عليها حوالي كوب من الصلصة وقلبيها كدة خلصت الشطةزودي الشطة او قلليها حسب الرغبة\المكرونة بعدماتصفي الماء خالص سخني ملعقتين زيت وحطيها علي المكرونة وقلبيها\ملحوظة الحمص ممكن تزيدي الكمية وتعمليه حمص شام للشرب عادي وتاخذي من الحب فقط للكشري وقدمي مشروب الحمص معه\عند التقديماغرفي كل صنف علي حده وحطي اطباق فارغة علي السفرة او اغرفي لكل واحد طبق \خلي المكرونة هي اساس الطبق اغرفي المكرونة اولا\ثم الارز ويكون اقل من المكرونه علشان يكون الكشري خفيف \وبعدين العدسين بعد ما تصفيهم طبعا علي فكرة العدس الاصفر يا دوب غلوة\وبعدين التقلية اللي هي البصل المحمر\ وبعدين كام حبة حمص مش كتيير\وقدمي الصلصة لوحدها بجانب الكشري وكذلك الدقة والشطة\علي فكرة انا بشغل كل عيون
البوتاجاز
مع بعغض ع
لشان لا ياخذ وقت
\ انا تعبت من الكتابة لو كنت عملته لكم كان اسهل\ يارب يعجبكم منتظرة الردود