حنيــــــــــــن بنـــــــ مصــرـــــــــت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

حنيــــــــــــن بنـــــــ مصــرـــــــــت

كل احبـــــــــاب مصـــــــــــر في كل الدنيا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اشهر اكلة عند المصريون

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
NOUR
الاعضاء الجدد
NOUR


عدد الرسائل : 42
تاريخ التسجيل : 30/05/2008

اشهر اكلة عند المصريون Empty
مُساهمةموضوع: اشهر اكلة عند المصريون   اشهر اكلة عند المصريون I_icon_minitimeالإثنين يونيو 09, 2008 1:55 pm

lol! كشري محلات في المنزل
اولا السلام عليكم ورحمة الله وبركاته\ احب اقدم لكم كشري زي اللي في المحل بالظبط \ الحمدلله وصلت له بعد طول بحث ونتائج\عملت لجنة تقصي حقائق \ لما كنت بروح محل كشري كنت باراقب العمال\ وانظر في الطبق لاتعرف علي المكونات\ والله بجد \المهم وصلتله \والحمدلله مع النفس في الاكل بشهادة الشهود\انه زي المحلات واحلي\ يارب يعجبكم بعد كل هذه المقدمة وتجربوه وتقولولي\ المقادير\كيس مكرونة صغيرة وكيس اسباكيتي كسري العيدان علي 4اجزاءاو 3 يعني بتكون قصيرة\لو الكمية هتكون كبيرة اقسميها وخليها مرة تانية\2كوب عدس بجبة \ 2كوب عدس اصفر\2 كوب ارز مصري\نصف كوب شعرية\كوب حمص شامي\ 4بصلات مقطعة حلقات\ثوم مفروم كتيير \شطة حراقة بودرة\2 ليمون كبار\تمن كوب خل\كمون و فلفل اسود وملح\4ملاعق صلصة طماطم\ كيلو طماطم مقشرة واعصريها او اعصريها بقشرها وصفيها\كوب زيت دوار شمس\معلش المقادير كتييييييييييير لكن لو دخلتي محل كشري هتلاقي كل المكونات دي في الطبق\نييجي للطريقة\اولا وقبل كل شيء حطي ماء سلق المكرونة مع اضافة ملح وزيت\ثانيا حمري حلقات البصل في كوب الزيت علي جزئيين يعني اقسمي البصل وحمري كل قسم لوحده وضيفي قليل من الملح علشان القرمشة\طلعيه في مصفاه كبيرة وافردية فيها وحطيه في الهواءبعيد عن البوتاجاز\ثالثا اقسمي الزيت المتبقي من البصل ال3اقسام\هاتي نصف الثوم و شوحيه في ثلث الزي\يا دوب يدبل وضيفي اليه الطماطم مع الصلصةوحطي ملح وفلفل وكمون واتركيها تستوي لما تستوي زوديها ماء وتغلي وتكون جاهزة\العدس حطيه يتسلق لوحدة ابو جبة لوحده \والاصفر لوحده\ والحمص لوحدهلكن يكون الحمص منقوع في ماء ليلة كاملة او لو يوجد حلةبلاش نقع\قرب الاستواء للعدسين والحمص ضيفي ملح وقسمي عليهم ثلث زيت بالتساوي\اما الارز حمري الشعرية في الجزء الياقي من الزيت واغسليالارز وضيفيه وسويه عادي واذا حبيتي بدل ما تسقيه ماء اسقيه بماءسلق العدس\لكن كده بيكون تقيل وبرضه في المحلات بتلاقي الارز بالشعرية مسقي بماء\لما يستوي الارز يفضل غرفه فطبق منفصل لكي يبرد علشان الكشري يبقي مفلفل \نيجي للدقة هاتي تمن كوب الخل واعصري عليه الليمون وضيفي الثوم الباقي وملح وفلفل وكمون و زيدي الكوب الي اخره ماء ولا يعرض للنار كده خلصت الدقة وتضاف عند الاكل حسب الرغبة\اما الشطة هاتي ملقتين من الشطة البودرة وضعي عليها حوالي كوب من الصلصة وقلبيها كدة خلصت الشطةزودي الشطة او قلليها حسب الرغبة\المكرونة بعدماتصفي الماء خالص سخني ملعقتين زيت وحطيها علي المكرونة وقلبيها\ملحوظة الحمص ممكن تزيدي الكمية وتعمليه حمص شام للشرب عادي وتاخذي من الحب فقط للكشري وقدمي مشروب الحمص معه\عند التقديماغرفي كل صنف علي حده وحطي اطباق فارغة علي السفرة او اغرفي لكل واحد طبق \خلي المكرونة هي اساس الطبق اغرفي المكرونة اولا\ثم الارز ويكون اقل من المكرونه علشان يكون الكشري خفيف \وبعدين العدسين بعد ما تصفيهم طبعا علي فكرة العدس الاصفر يا دوب غلوة\وبعدين التقلية اللي هي البصل المحمر\ وبعدين كام حبة حمص مش كتيير\وقدمي الصلصة لوحدها بجانب الكشري وكذلك الدقة والشطة\علي فكرة انا بشغل كل عيون اشهر اكلة عند المصريون 366_p107885البوتاجاز اشهر اكلة عند المصريون _24046_koshary_10-6-2004مع بعغض عاشهر اكلة عند المصريون Lلشان لا ياخذ وقت اشهر اكلة عند المصريون FS3OZN09220502\ انا تعبت من الكتابة لو كنت عملته لكم كان اسهل\ يارب يعجبكم منتظرة الردود
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الزمان
المشرفون
المشرفون
قمر الزمان


عدد الرسائل : 285
العمر : 43
تاريخ التسجيل : 24/05/2008

اشهر اكلة عند المصريون Empty
مُساهمةموضوع: رد: اشهر اكلة عند المصريون   اشهر اكلة عند المصريون I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 10, 2008 1:56 am

حبيبه قلبي نور
والله انا نفسي اكل كشري يا الله وحشتني مصر واهلها واكلها وكل شبر فيها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://haneen.rigala.net
eman_79
المشرفون
المشرفون
eman_79


انثى
عدد الرسائل : 282
العمر : 45
المزاج : حزينه جدا جدا
تاريخ التسجيل : 28/05/2008

اشهر اكلة عند المصريون Empty
مُساهمةموضوع: رد: اشهر اكلة عند المصريون   اشهر اكلة عند المصريون I_icon_minitimeالثلاثاء يونيو 10, 2008 2:17 am

فتحت نفسى على الكشرى يا قمر مليش دعوه لبعتيلى واحد مخصوص انا مستنيه اهوه بحبك فى الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اشهر اكلة عند المصريون
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
حنيــــــــــــن بنـــــــ مصــرـــــــــت :: المنتدي العام للحياه الاسريه :: معكى فى مطبخك سيدتى-
انتقل الى: